مطالعات می‌گویند که عمل‌های جراحی بعد از ساعات اداری با عوارض بیشتر، مرتبط هستند.

یک مطالعه‌ی جدید نشان می‌دهد بیمارانی که جراحی مغز و اعصاب آنها در طول شب انجام شده است، بیشتر از آنهایی که در طول روز جراحی مغز و اعصاب انجام داده‌اند، به عوارض بعد از عمل دچار می‌شوند.

اهمیت زمان جراحی مغز و اعصاب

محققان دانشگاه میشیگان گفتند که احتمال بروز عوارض در هنگامی که جراحی‌ها بین ۹ شب و ۷ صبح آغاز شده بودند، ۵۰ درصد بالاتر بود. آنها بیش از ۱۵۸۰۰ عمل جراحی و نتایج آنها را بررسی کردند. هنگام توجیه کردن مدت جراحی، این تیم تحقیقاتی دریافتند که احتمال بروز عوارض، بیش از دو برابر شده است.

بیماران حاضر در این مطالعه، بین سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۴ در سیستم سلامت دانشگاه میشیگان تحت جراحی مغز و اعصاب قرار گرفتند. ۷۸۵ مورد عوارض، شامل واکنش‌های دارویی خفیف، عفونت، حمله‌ قلبی و مرگ گزارش شد.

این محققان گفتند که عوارض عمل بعد از ساعات اداری، متداول‌تر بودند اما لزوما شدت بیشتری نداشتند، به‌جز در موارد جراحی‌های اورژانسی. آنها خاطرنشان کردند که با نزدیک شدن به ساعات انتهایی روز، درصد عمل‌های اختیاری کاهش و درصد عمل‌های اورژانسی افزایش می‌یافت. به گفته‌ی محققان ممکن است افزایش احتمال عوارض به این علت باشد که بیمارانی که در طول شب جراحی می‌شوند، وضعیت وخیم‌تری دارند.

این مطالعه اخیرا در مجله‌ی جراحی مغز و اعصاب منتشر شد.

دکتر آدیتیا پاندی، نویسنده‌ی ارشد این مطالعه گفت: «ما باید به مطالعه‌ی رابطه‌ی بین جراحی بعد از ساعات اداری و افزایش خطر عوارض ادامه دهیم و در عین حال سعی کنیم عوارض مربوط به جراحی را به حداقل برسانیم.» دکتر پاندی، استادیار جراحی مغز و اعصاب در این دانشگاه است.

او می‌گوید که این یافته‌ها، باعث مطرح شدن سوالات جدی می‌شوند: «آیا سیستم سلامت باید بیشتر سرمایه‌گذاری کند تا بتواند عمل‌های جراحی بیشتری در طول ساعات روز انجام دهد؟ آیا موارد جراحی فوری باید تثبیت شوند و در طول روز تحت عمل جراحی قرار بگیرند؟

اینها سوالات مهمی هستند که باید در حین انجام بررسی‌های بیشتر در مورد رابطه‌ی بین زمان شروع جراحی و عوارض جراحی مطرح شوند.»

محققان این تحقیق یادآوری کردند که تحقیقات قبلی نشان دادند میزان عوارض جراحی‌های انجام شده در ساعات غیراداری در سایر حوزه‌های سلامت از ارتوپدی گرفته تا مراقبت قلب، بسیار بالاتر بود.